BUTLLETÍ DE DEMOCRÀCIA INCLUSIVA

nº2 MARÇ-ABRIL '10Butlletí informatiu bimensual sobre les activitats i novetats relacionades amb el projecte de la Democràcia Inclusiva (DI) particularment en l'àmbit de Catalunya i l'Estat Espanyol, però també a la resta del món.

Temes:

1. Nous grups de reflexió i acció a Catalunya
2. Finalitza el seminari “Crisi del creixement i democràcia inclusiva”
3. Conferència doble de Takis Fotopoulos a Barcelona
4. “La crisi energètica i el poder de la comunitat” a l'Alt Empordà
5. Vídeo-entrevista sobre el projecte de la DI
6. Traducció de l'article “Estratègies de transició i el projecte de la DI”

Darrerament...

Nous grups de reflexió i acció a Catalunya
En els darrers dos mesos diverses persones s'han apuntat a estudiar col·lectivament la proposta de la DI i altres han començat a actuar per materialitzar-la a la seva zona. Durant el mes de gener es van dur a terme unes xerrades propositives que van servir per presentar breument el projecte i reunir persones interessades en formar un Grup d'Estudi de Democràcia Inclusiva (GEDI) a Lleida, Tarragona i Figueres. D'aquesta manera han començat a funcionar nous GEDIs en aquestes localitats. D'altra banda, des de principis de gener existeix un Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva (GADI) a Barcelona. Aquest grup està format per persones que després de conèixer i reflexionar sobre el projecte de la DI decideixen passar a l'acció, promocionant el plantejament de la DI a través de diversos mitjans i contribuint a la formació de nous grups d'estudi que podran esdevenir posteriorment nous GADIs. D'aquesta manera, s'estan fent els primers passos per construir una nova organització política i impulsar un moviment de transició pel canvi sistèmic cap a una societat de Democràcia Inclusiva.

Finalitza el seminari “Crisi del creixement i democràcia inclusiva”
Al llarg del mes de febrer, cada dimecres al vespre al Centre Cívic La Sedeta de BCN s'ha realitzat un seminari de quatre sessions organitzat per ATTAC Catalunya i el GADI de Barcelona. La primera sessió va tractar sobre les arrels de la crisi multidimensional (política, econòmica, social i ecològica) i la crisi del creixement (energètica i finançera) que vivim actualment, i es va posar sobre la taula la necessitat d'un canvi social profund per superar aquestes crisis. A la segona sessió es va explicar la proposta de la Democràcia Inclusiva com a nova forma d'organització social, econòmica i política. La tercera sessió va servir per parlar de com anem d'aquí fins allà, és a dir, de com podria realitzar-se un procés de transició cap a una Democràcia Inclusiva. Finalment, en la última sessió es van suggerir algunes propostes per tal de caminar vers una DI de forma progressiva i conjunta, començant aquí i ara.

Properament...

Conferència doble de Takis Fotopoulos a Barcelona
El cap de setmana del 10 i 11 d'abril l'activista, filosof polític i economista Takis Fotopoulos, principal teòric del projecte de la democràcia inclusiva, oferirà dues conferències independents però complementàries a Barcelona. El dissabte 10 d'abril a les 17:15 en el marc de les jornades "Alternatives al capitalisme: l'autogestió a debat" tindrà lloc la xerrada “La democràcia inclusiva com a projecte polític per una nova síntesis llibertària: fonaments i proposta d'estructura social”. El diumenge 11 d'abril a les 18h a l'Espai Obert, Fotopoulos abordarà l'aspecte crucial de “L'estratègia de transició cap a una Democràcia Inclusiva Confederal”. Les dues xerrades comptaran amb traducció simultània i hi haurà temps per a les preguntes i el debat.

“La crisi energètica i el poder de la comunitat” a l'Alt Empordà
La incipient crisi energètica (pic del petroli) posa sobre la taula més que mai la necessitat de construir una nova estructura social que deixi enrere la dinàmica del creixement i la concentració de poder i permeti una societat realment ecològica i autènticament democràtica. Aquesta és la temàtica de dues xerrades a càrrec de membres del GEDI de Figueres que tindràn lloc a Figueres el 19 de març (Can Met, 20:30h) i a l'Escala el 17 d'abril (IES el Pedró, 10:00h). A la primera es projectarà el documental “El poder de la comunidad: cómo Cuba sobrevivió al pico del petróleo” i posteriorment hi haurà debat.

Novetats!

Vídeo-entrevista sobre el projecte de la DI
Recentment ha estat subtitulada al castellà i molt properament al català aquesta vídeo-entrevista realitzada per Oliver Ressler, on Takis Fotopoulos discuteix els components del projecte de la Democràcia Inclusiva: la democràcia política, econòmica, ecològica i la democràcia en l'àmbit social. També ofereix un anàlisi exhaustiu del model econòmic proposat per a una economia sense mercat, sense estat i sense diner. Finalment, fa referència a l'estratègia de transició per a la transformació revolucionària cap a una DI.

Traducció de l'article "Estratègies de transició i el projecte de la DI"
Membres del GADI de Barcelona estan traduint al català i castellà diversos textos publicats en els darrers anys entorn al projecte de la Democràcia Inclusiva. La traducció més recent és l'assaig “Estratègies de transició i el projecte de la Democràcia Inclusiva” publicat originalment al 2003 a la International Journal of Inclusive Democracy. En aquest assaig de Takis Fotopoulos hi podem trobar, en primer lloc, una valoració crítica de diverses estratègies pel canvi social proposades en el passat o recentment i, en segon lloc, una proposta per a una nova estratègia de transició a una Democràcia Inclusiva confederal.


Si no vols seguir rebent aquest butlletí escriu un missatge amb l'assumpte "baixa" a butlleti@democraciainclusiva.org

Per noves altes pots anar aquí.

Per qualsevol comentari escriu a info@democraciainclusiva.org